Förskolan

På Freinetförskolan arbetar vi enligt läroplanen för förskolan med Célestin Freinets pedagogik.

Larven & Nyckelpigan

072-5118184

Pedagogiken på Freinetskolans förskola utgår från barnets behov och intressen. Pedagogens roll är att lyssna och göra barnet delaktigt i sitt eget lärande. På förskolan läggs grunden för ett livslångt lärande.

En viktig utgångspunkt i vårt arbete är “Vilja kunna själv”. Vi uppmuntrar barnen till i den fria leken där det finns vuxna till hands vid behov.

Förskolan ligger i natursköna St:Lars-parken som vi nyttjar i vår uteverksamhet. I parken utvecklas barnens motorik, sociala samspel, nyfikenhet, kreativitet samt deras kunnande om växter och djur.

Barnet är av samma natur som den vuxne

Célestin Freinet

Freinetskolan i Lund    S:t Lars väg 7    222 70 Lund     Tel 046-137929  info@freinetskolan.se  Org. nr. 845003-0203       Bankgiro. 5249-2113