Förskoleklass

Idrott: Källby inomhus.

Händer under v. 36

Måndag 5/9
Vi har börjat titta på bokstäver, vilka vi känner igen mm.
Under matematiken sorterade vi klossar efter färg antal och storlek.

Tisdag 6/9
Bokstavspussel
Timme med Malin
Legobygge

Onsdag 7/9
Bokstavspussel
Timme med Malin
Affären

Torsdag 8/9

Fredag 9/9

F-klassen deltager i klassens idrott.
Nästa vecka har My den pga att Jens är på läger

Händer under V35

Tisdag 30/8
Vi ska gå på teater kl 10.00 på Sagohuset.

Torsdag 1/9
Utflykt till Skrylle. Samling 8.30 och bussen går klockan 09.00 och vi är tillbaka 15.20.
Barnen ska ha kläder efter väder och matsäck för hela dagen.

Fredag 2/9
Utedag tillsammans med förskolan. vi ska till Höje å och ska bl.a. håva.
Skolan bjuder på "korv i sovsäck" och dryck till lunch.
Barnen ska ha kläder efter väder och frukt och vattenflaska med sig.

Bra att veta på förhand

Jag kommer att kalla alla barn och föräldrar till ett litet enskilt samtal.

20/9 är det gemensamt föräldramöte med föreläsning 18-19.30 och sedan 19.30-20.00 ses vi klassvis i respektive klassrum.
Mer information kommer.

29 och 30/9 är det studiedagar

Veckobrev

INFO om Lucia: De som deltar i Luciatåget ska vara på skolan kl 07.45 tisdagen den 13/12. Alla föräldrar är välkomna att se på tåget kl 08.00.
Fritidshemmet

Vi på fritidshemmet har ändrat vår utflyktsdag till tisdagar. Vi beräknar fortfarande att vi är tillbaka mellan 15.30-16.00. På tisdag går vi ner till ån och håvar.
Efterlysning!
Vi vill också påminna er föräldrar om att det är viktigt att vi så fort som möjligt får in schema över era barns tider på fritis så att vi kan planera verksamheten.

v 36
Hej alla föräldrar i klass F-2!

I förra veckan på måndagen började vi med vårt temaarbete "Affären".Det kommer ut en så kallad LPP ( lokal pedagogisk planering) där ni kan se hur vi har tänkt och vilka ämnen som ingår och hur det bedöms för att uppfylla målen för de olika årskurserna.
Förra veckans teaterbesök var mycket lyckat. Lite mer än hälften hade inte med sig glasspengar så när det var dags att köpa glass delade vi på gruppen. De som inte hade med sig pengar gick med Malin och mig och vi pratade istället om Hardeberga spåret och så fick de leka lite extra på lekplatsen.
Resan dit gick alldeles perfekt och teatern var verkligen bra.
Jag har kommit i gång att läsa med varje barn och från och med måndag 5/9 och varje dag läser barnen en kvart om dagen i skolan.

Alla får en läsläxa som de ska träna på hemma och sedan läsa upp den för mig i skolan dagen efter.

Vi fortsätter med klasstidningen denna vecka och varje barn jobbar individuellt med matematiken.

Resan till Skrylle blev också¨lyckad och vi hade en fantastisk tur med vädret. Jag har tagit mycket kort men kan inte lägga ut dem på hemsidan för jag vet inte om alla föräldrar tycker att det är ok.

Med anledning av detta skulle ni vilja vara så snälla att meddela mig er ståndpunkt?
Vi pratade om olika sorters växter, besökte stenbrottet där vi fann ödlor, grodor mm.
På fredagen hade vi uteförmiddag med Katten, Larven och Nyckelpigan.
Vi tänkte om och gick aldrig till Höje å utan tittade på småkryp i parken med lupp.

Ha en fin start på veckan!
Elisabeth

v 35
Hej alla föräldrar i klass F-2!

Vi har nu avslutat första skolveckan och klassen börjar redan att ta form.
Vi är 15 st i klassen.

Vi har börjat att göra en klasstidning som vi skriver till varje dag.

Alla jobbar individuellt med matematik varje dag.

Från och med nästa vecka kommer vi att att börja med vårt tema "affären". Mer information om det kommer då vi har kommit i gång.

Vi kommer att börja läsa varje dag mellan 8.45-09.00.

Under veckan som har gått har vi gjort skylt till stolen och lådan. I korridoren har vi fått nya klädhyllor och alla har fått ett eget fack.

På tisdag 30/9 ska vi går på teater. Vi samlas i vanlig tid och tar bussen tillsammans. Alla barn får ta med sig en glasspeng om de vill.
vi kommer att äta lunch när vi kommer tillbaka.

På torsdag 1/9 är det läger för årskurs 3-9. Vår nya förskola "Katten" och vi åker ut till skryllegården över dagen för att vara delaktiga i lägret. Vi åker med bussen kl 09.00 och tar bussen tillbaka 14.38 från Skryllegården och är tillbaka på skolan 15.20. (Det

På fredagen den 2/9 ska vi ha utedag tillsammans med Nyckelpigan, Larven och Katten. Vi ska håva längs Höjeå och skolan står för lunchen, "korv i sovsäck" och dryck.
Skicka med en frukt och vatten i vattenflaska. Låt barnen ha kläder efter väder.

Ha en trevlig helg!

Elisabeth

Vid ev. frågor kan ni nå mig på

elisabeth.zatterstrom@minmail.net